S#02 - Johan Lundberg: POSTMODERNISM
1:22:45
RELIGION & PROVOKATION
26:40
2 månader sedan
SVERIGES: EL-CHOCK
19:03
3 månader sedan
ÄR DEMOKRATIN HOTAD?
18:56
4 månader sedan
SEX, SYND OCH STRAFF
22:37
6 månader sedan
SVERIGES DÖDLIGA DROGPOLITIK
19:06
BÖR FÖRETAG FÅ BIDRAG?
21:36
6 månader sedan
VARFÖR HÖJS MEDIESTÖDET?
24:52
CHAMPAGNE MED HENRIK: MARKUS ALLARD
1:12:55
BOMBEN I STOCKHOLM
11:58
10 månader sedan
FLAM/JÖNSSON: HOTTUB HOTTALK
13:44
NYÅRSKRÖNIKA 2019
18:18
11 månader sedan
Kommentarer
Matz Strom
Matz Strom 2 timmar sedan
Tack Jan Emanuel för att du använder yttrandefriheten som faktiskt finns inom partiet och säga som verkligeten är och hur den fungerar, Gör det oftare, och säg även till partiledaren på SKARPEN att NU är dags att gå tillbaka till ruta ett, och göra tvärt om med allt som gjorts fel. (och fortfarande görs fel). Sluta bolla omkring alla dom orelevanta bollarna i luften, och fokusera istället på att bolla dom få viktigaste.
Ingrid Arvidsson
Ingrid Arvidsson 3 timmar sedan
Har man slarvat bort kvittot , ex. HM. Så gäller samma regler för alla. Inget byte. Har jag missat något. Jag har aldrig kunnat byta utan kvitto. Vad är detta. Slarvmajor. Skylla på kön eller ras eller som nu invandrare. Var det inte jämställdhet ni strävade efter? Lätt sak. Inget kvitto inget byte.
Ingrid Arvidsson
Ingrid Arvidsson 3 timmar sedan
Håller med om att politiker, ska hålla hålla sig borta från företagandet och privat livet. Politiker skapar inte arbete. Politiker vill ha pengarna som företagen skapar och slavars röster. Fy på er politiker som är, som tiggare i EU. Skärp er. Ekonomer skärp er också.
Ingrid Arvidsson
Ingrid Arvidsson 3 timmar sedan
Snacka om kejsarens nya kläder.
TonoTheHero
TonoTheHero 4 timmar sedan
14:40 Nu blir det intressant! ... *7 sekunder senare* "Vi avbryter inslaget för en historisk anekdot." Det är inte intellektuellt ärligt att preface:a en fråga med saga "based on a true story" ... Fy! Men är det fel att låna pengar om räntan är gratis? Bara om pengarna spenderas istället för investeras!
Redvexer
Redvexer 4 timmar sedan
Jimmie och Janne, det är 2 person som kunde lätt styra Sverige tillsammans.
WKT
WKT 10 timmar sedan
Svensk politik in a nutshell: Sossarna har en bra grund och balans i tidig historie men är helt tappat idag. Vänstern kan fan inte ens räknas inte som ett parti. Miljöpartiet är ett skämt. Moderaterna består enbart av en glorifierad yta som egentligen inte skiljer sig åt från sossarna. Centern är totalt misslyckat. Liberalerna har jag ingen genuin åsikt om. Och sist men inte minst har vi SD, ett parti som man inte kan rösta på utan bli typ hatad.
- Zerenity -
- Zerenity - 11 timmar sedan
Based based based based
Jonas Rosengren
Jonas Rosengren 12 timmar sedan
Henrik svänger sig med ord han inte knappt vet vad dom betyder, sen sitter det en vuxen bäbis (heter så på svenska) med 10 gånger adhd,. Det värsta är att den typiske svensken anser han som intelligent!??. Sjukt så sjukt. Är det bara jag som märker att det är en gravt sjuk person?
Lazarus TheHumbleCritic
Lazarus TheHumbleCritic 13 timmar sedan
I'd love to apply the Swedish🇸🇪 model👱‍♀️to my life but then again that's just me.😊 Aaaaah!
bjarne hallman
bjarne hallman 13 timmar sedan
Mycket klarläggande, lättförståeligt och blir svårt att toppa. Utmärkt helt enkelt.
Lazarus TheHumbleCritic
Lazarus TheHumbleCritic 13 timmar sedan
Very informative. New sub earned.💯
Danne Svanström
Danne Svanström 14 timmar sedan
Underbar diskussion.. såhär bra blir det när man har vuxna kloka och jordnära politiker i samma rum. Jimmie är så jävla fin och trevlig vanlig människa.
oskarakaable
oskarakaable 17 timmar sedan
Kunde du verkligen inte hitta en bättre förespråkare för socialdemokratisk politik än Jan Emanuel?
Gooztr E
Gooztr E 18 timmar sedan
Om man vill se ineffektiviteten i offentlig sektor räcker det med att titta på interndebitering mellan avdelningar inom en myndigheten eller mellan myndigheter. Beroende på vad för tjänst jag utför så har jag som tjänsteman overheadkostnader på mellan ca 480 och 640kr i timmen. Då har jag ingen utrustning som är dyr; jag har en mobil, en laptop och ett sunkigt kontor. Det kostar ca 40kr i timmen. Visserligen kostar säkert en del system en saftig slant men inte så farligt, resten är kostnader för ekonomer, jurister, HR och andra osynliga personer som "samordnar". Bilen är privat och den tar myndigheten 52kr milen för ifall någon tvingas köpa en tjänst. Jag är ingen ekonom men priset känns rätt högt. När jag var egen och hyrde ut mig så hade jag en overhead på ca 200kr i timmen och bilen kostade 22kr milen ex moms. Visst, man sålde sig kanske lite billigt då men så är det ju. Kopplat till pensionen går ju också säga en del. Min far är ett relativt gott exempel som var i den sista generationen som växte upp i relativ fattigdom och fick börja arbeta redan som litet barn för att småsyskonen skulle ha mat på bordet. Vid 14 års ålder började sedan hans "riktiga" arbetsliv och han arbetade mer än heltid inom lant- och skogsbruk till han fyllde 70 år. 56års konstant slit generar på ålderns höst under 10 000kr i månaden. Visst, hans hus är betalt och han kommer klara sig, men det är fortfarande inga pengar i förhållande till insats.
kalle stropp
kalle stropp 18 timmar sedan
Yttrandefrihet och demokrati är inte vad skolan vill ha seshow.info/watch/kvnYjQ1lhvY/video.html
kalle stropp
kalle stropp 18 timmar sedan
Yttrandefrihet och demokrati är inte vad skolan vill ha seshow.info/watch/kvnYjQ1lhvY/video.html
kalle stropp
kalle stropp 18 timmar sedan
Yttrandefrihet och demokrati är inte vad skolan vill ha seshow.info/watch/kvnYjQ1lhvY/video.html
kalle stropp
kalle stropp 18 timmar sedan
Yttrandefrihet och demokrati är inte vad skolan vill ha seshow.info/watch/kvnYjQ1lhvY/video.html
qopoy dnon
qopoy dnon 14 timmar sedan
jan det finns ingen trygghet
niclas malmström
niclas malmström 18 timmar sedan
Herregud! Snillen spekulerar! När intervjuaren kommer med färdigpaketerade frågor som är som gjorda för i första hand JÅ., ja.. då blir det bara komiskt. Ren hobbynivå.
qopoy dnon
qopoy dnon 14 timmar sedan
Riktigt intressant
Jesper Petersson
Jesper Petersson 21 timme sedan
Detta var otroligt intressant! Før en gång skull kan man ta in information nær det kommer till politiska disskusioner.
Animation Fan
Animation Fan 21 timme sedan
Henrik Jönsson, jag förstår inte hur du har mage. Du omsätter hur många miljoner per år? Och ändå tigger du skamlöst om pengar och anser att andra ska finansiera din kanal som endast syftar till att sprida dina egna politiska åsikter för din egen skull? Helt makalöst. Du kan enkelt finansiera den här kanalen själv utan att det hade märkts på ditt bankkonto, men du anser alltså att andra ska betala för du ska kunna ha en politisk plattform. Helt makalöst.
johan
johan 21 timme sedan
Jan Emanulel är king i den här intervjun! ( jag är inte sosse eller vänster)🇸🇪🇸🇪🇸🇪
I Want Lee
I Want Lee 21 timme sedan
Hur fan kan han räknas som kontroversiell?
Andreas Glad
Andreas Glad 22 timmar sedan
Återigen Henrik, islam är inte en "ras", det är en ickedemokratisk, våldsbejakande, kvinnofientlig IDEOLOGI.
daniel antonio
daniel antonio 22 timmar sedan
Riktigt bra avsnitt.
Andreas Glad
Andreas Glad 23 timmar sedan
stefan löfven beter sig som om han vore folkvald. Vilket han aldrig varit. Han har INGEN rätt att kalla sig detta.
Andreas Millberg
Andreas Millberg 23 timmar sedan
Jag är socialdemokrat, men den nuvarande socialdemokratiska regeringen med sin politik har gjort/gör det oerhört svårt för mig att fortsätta vara det. Därför var det en väldig lättnad att få höra så många kloka ord från Jan Emanuel. Den typen av politik han förespråkar, den kan jag backa upp gladeligen! Och självklart var det kloka och intressanta ord från Henrik och Jimmie likaså! Sen tyckte jag att detta var en mycket trevlig, intressant och lärorik diskussion att se. Alla var respektfulla, sakliga och kunde dela ett skratt med varandra bort emellanåt. Detta borde vara standarden i Sveriges politiska sfär oavsett nivå! Sist, vill jag, som andra kommenterat, också säga att det var kul att få se Jimmie i en mer avslappnad miljö där han faktiskt får uttrycka sina/partiets ståndpunkter istället för att bara fäkta bort rasist/nazist-stämpeln hela tiden. Den här videon får definitivt toppbetyg hos mig!!
Andreas Glad
Andreas Glad 23 timmar sedan
Bättre än nya testamentet "Om någon slår dig på ena kinden, slå honom så hårt i ansiktet att han aldrig vågar/kan röra dig igen"
Andreas Glad
Andreas Glad 23 timmar sedan
Paulo robertos "brott" var otrohet, i normala länder blandar sig staten inte sig i köp och sälj av tjänster mellan två vuxna personer.
Andreas Glad
Andreas Glad 23 timmar sedan
Som i alla fall där detta är problemet är massdeporteringar svaret.
Hedoro Hedoes
Hedoro Hedoes 23 timmar sedan
Otrolig bra diskusion. Jan Emanuel är hur skön som helst, önskar alla i S var som honom. Jimmie alltid like skön och Henrik vet jag inte mycket om men hoppas allt löser sig nere i Malmö. Hoppas på en bra Sverige i framtiden. 🙏🏻💕
Jynte H
Jynte H Dag sedan
Varför är inte Jan våran Statsminister isstället?
Eva The Best
Eva The Best Dag sedan
Jag tillhör dom som tror på dödstraff som i USA och andra länder.
Joachim Tromark
Joachim Tromark Dag sedan
Mycket bra och pedagogiskt förklarat Henrik! Jag följer dina videos med stort intresse. Samhällsdebattörer som du behövs verkligen i dagens Sverige!
feelztha
feelztha Dag sedan
Henrik! Vilken utmärkt video! Jag känner helt igen mig i bilden av flykten från kommunala skolor till friskolor. Jag gick själv i en kommunal skola till femte klass. I den skolan blev jag aldrig erbjuden den nivå av undervisning som jag önskade, och blev aktivt hindrad, och vid ett tillfälle till och med förbjuden att läsa vidare i läroböckerna på egen hand. Det var väldigt tydligt att undervisningen behövde anpassas till ett fåtal stökiga och mindre motiverade elever.
Isak C
Isak C Dag sedan
Jan Emanuel är alltså en socialkonservativ sosse.. Och Sverigedemokraterna driver en socialkonservatistisk politik
Fredrik Johansson
Fredrik Johansson Dag sedan
Om ni vill förstå vad den djupa staten är för något och få en redogörelse för dess framväxt så vill jag verkligen tipsa om den här föreläsningen. seshow.info/watch/vgsreyH_zs4/video.html
Pia Höddelius
Pia Höddelius Dag sedan
Blev själv en kuddflicka i lågstadiet. Det var vidrigt. Blev utsatt för skit som läraren vägrade se men hon fick ju lugn. Skulle vägra utsätta mina barn för lata lärare som utnyttjar barn.
Ailsa Ni
Ailsa Ni Dag sedan
Riktigt kul att se Jimmie i en mer avslappnad miljö där han inte hela tiden blir påhoppad. Gladde iallafall mig,
Harun Drljevic
Harun Drljevic Dag sedan
VAH SKA JAG KÖPA HAHAHAHA BÄSTA
Tommy Neman
Tommy Neman Dag sedan
Detta var så väldigt bra! Wow. Produktionen var dessutom 2000% bättre än den WOKE avsnittet. Riktigt kul och jag ser fram emot nästa!
Pope Francis
Pope Francis Dag sedan
Wow... En timmes lång intervju om "samtalsklimatet". Vad kreativt och nytänkande. not...
zippo999
zippo999 Dag sedan
Jag uppfattar Hamlet som ironisk i den överlastade kanonaden om människans förträfflighet. Aristoteles är ju bra, men vad hände med Sokrates och antiauktoritär hållning? Ifrågasättande av maktrelationer. En sann libertarian accepterar inte ett ägande som inskränker på andras frihet: svågerpolitik, ocker, prostitution eller miljöförstöring. Ta en libertarian som Bielinsky: "I do not want happiness, not even gratuitous happiness, if my mind is not at rest of all my blood brothers". Det är libertarianism det! Att ha det gott själv och se sina bröder svälta är inte libertarianskt samhälle utan aristokrati. Kanske den ideologin du egentligen gillar? Utifrån valet av källor och kläder? En sann libertarian ifrågasätter alla maktstrukturer: staternas och storkapitalets, elitens, kyrkans, skolans. All maktutövning ska vara befogad, eller så ska den avskaffas.
Thomas Palmé
Thomas Palmé Dag sedan
En oerhört intressant diskussion. Det finns hopp
Alice Lund
Alice Lund Dag sedan
@Ailsa Ni Eller så framstår den utan skor som folklig med vanligt hyfs.
Ailsa Ni
Ailsa Ni Dag sedan
Roligt makt-knep: Bjud hem två gäster. De tar av skorna (hyfs). Väl i "sändning" har visst en på sig skor, vilket får de andra att se lite mer oseriösa ut.
MaxuWashi
MaxuWashi Dag sedan
Allt Jan-Emanuel säger låter jättesunt, men S har inte lyckats göra något av det han säger att man bör göra, tyvärr. Om S fortsätter sitta tror jag aldrig att en tillräcklig förändring kommer ske. Allt Jimmie säger låter också sunt, och jag tror han har en större chans att göra skillnad åt det bättre.
Andreas
Andreas Dag sedan
Helt klart. Jan emmanuel representerar en döende minoritet i sitt egna parti. Majoriteten består av karriärsmänniskor som kallar sig själva Socialdemokrater för att det det underlättar för de att göra karriär.
Jimmy Enberg
Jimmy Enberg Dag sedan
Riktigt intressant
lookhear49
lookhear49 Dag sedan
Tack Henrik för ännu en intelligent och klarsynt analys om "debattklimatet". Du behövs som en motvikt mot förljugenheten. Alltid ett nöje att följa dina inlägg.
Mats Svensson
Mats Svensson Dag sedan
jan det finns ingen trygghet
Cesar Norberg
Cesar Norberg Dag sedan
jag gillar hur seriöst allt är och att de snackar om Sverige och hur det ser ut med perspektiv från många håll och så kommer Jimmie Åkesson där med några randiga strumpor
Mari Larsson
Mari Larsson Dag sedan
Otroligt intressant, Jimmie och Jan-Emanuel är rörande överens 👍 länge sedan man såg något så intelligent inom politiken... Vilka killar!!
Finis Terra
Finis Terra Dag sedan
And why the great majority don´t assimilate, and live on welfare, simple answer, Islam, not only a religon, but a hate filled totalitarian ideology of death and destruction for all non muslims, accroding to that worldview, we are their willing slaves,that have to pay for their livelihoods. If there is a way to place greater balance in swedish/european societies, not saying those will become perfect, it is to ban the Quran and Islam,this would have been my immidiate answer to these problems.
kenneth mikael monberg skøtt
kenneth mikael monberg skøtt Dag sedan
Islamisk invasion øger også terroren i Sverige, tá dig nu sammen Henrik 😝👽🍻
Dan Jonsson
Dan Jonsson Dag sedan
En demokrati kan aldrig vara starkare än dess utbildningsnivå. För är den låg kommer det som är trendigt och populärt ha större vikt än det som är långsiktigt och pragmatiskt. Då blir media den starkaste opinionsbildaren. Och i ett land som sverige så blir den typen av förvirrad och förnäm ideologisk världs skildring, blir det svårt att skildra och jobba på den verkliga problematiken. Att överbeskydda våra barn med en daltande uppfostran gör att vi får barn som växer upp med disney moral och Robin Hood romantik. Och det är vackert men känslor är inte intelligenta. Mycket bra diskussion.
Liberate Sweden
Liberate Sweden Dag sedan
Vad är det som sägs i slutet av introjingeln??
Ti Ger
Ti Ger Dag sedan
Ett bra sätt att återgå till kärnan av välfärdssamhället är att lägga ner alla onödiga nämnder som ändå inte har någon makt tex hyresnämnden. Ge mer makt eller lägg ner. Slå ihop myndigheter som försäkringskassan och arbetsförmedlingen så slipper vi bollandet. Vi måste höja vårdkvaliten och öka tillgängligheten. Det ska inte vara så att vissa ska ses som mera värda att lägga vård på, det är oetiskt men om någon vill lägga sina egna pengar så låt gå. Ställ högre språkkrav och kompetens på läkare. Gör samtidigt det enklare att få denna kompetens. Vi måste få en arbetsmarknad där det finns möjlighet att byta bransch då många målar in sig i hörn och aldrig får förverkliga sina drömmar. Vi har arbetslösa akademiker med examen som aldrig får komma till någon nytta. Där finns ett stort slöseri och ekomisk fälla för de sin utbildats i onödan. Stat och kommun måste fortsätta att ta till våra på detta humankapital. Men sluta tryck in människor där de inte gör någon nytta, dessa så kallade låtsasjobb som förstör arbetsmarknaden mer än hjälper.
Это Да
Это Да Dag sedan
Gå till Telegram-appen, hitta "Walter CoinCoin"-kanalen och börja tjäna.
Alva Krus
Alva Krus Dag sedan
Snygga strumpor
Bat
Bat Dag sedan
Detta är lite konstigt att kolla på. Tycker att alla har rätt. :D
Ti Ger
Ti Ger Dag sedan
Många av de IT-företag Henrik pratar om lever faktiskt på bidrag, lån, investeringar och gratis arbetande praktikanter. Det är fel att den vinst de genererar motsvarar dessa bidrag. Jag är huvudsakligen socialist, men jag tycker inte att vissa företag ska leva på offentliga medel. Det ger en oschysst konkurrens och en dålig arbetsmarknad. De få undantag jag kan se är ifall det rör sig om ett stort svenskt varumärke som annars riskerar att gå till historien. Men all heder till de företag som står på egna ben och har fungerande affärsidéer. Nu så här i Coronatider måste vi vara mycket försiktig med att förstöra konkurrensen. Det måste finnas en rättvisa både för företag och individer. Många ggr ser jag bara att regeringen vill rädda sin väljerkår av medelinkomsttagare och struntar i andra grupper.
Andreas
Andreas Dag sedan
Vänligen utveckla. Hur menar du att många IT företag lever på lånade pengar?
Peter Bondesson
Peter Bondesson Dag sedan
Det här är det bästa politiska samtal jag någonsin hört. Detta borde sändas på SvT så dom lär sig hur det ska gå till. 👍🇸🇪
Fabian Ekeberg
Fabian Ekeberg Dag sedan
En skola jag gick i stängdes nyligen eftersom den var för "vit". Kommunen menar att en etniskt heterogen skolmiljö skall resultera i ett mindre etniskt segregerat samhälle. Vi får se hur det går med den hypotesen.
Liberum Aeternum
Liberum Aeternum Dag sedan
Bra samtal. Men jag tycker att Jan Emanuel är en sådan opportunist. Han pratar om arbetare och så vidare. Själv har han ju skott sig på våra problem, på våra skattepengar. Pengar som betalas ut hur lättvindigt som helst i stora summor. T.ex. har han väl vad jag vet gjort pengar på asylboenden. På grund av den sjuka politik som hans parti fört bland annat, så finns inte tillräckligt med bostäder då skapar sådana som Jan Emanuel och Bert Karlsson bostäder till helt HUTLÖSA priser för våra skattepengar. Det handlar om flera tusen per dag per person ibland. Så vad pratar han om? Är inte det höjden av hyckleri?
Karl Bäckström
Karl Bäckström Dag sedan
Med Justitieministerns mångåriga erfarenhet av verklighetsfrånvänd politik i beaktning har jag naturligtvis full tillit till hans uttalande i frågan
Andreas Ljungström
Andreas Ljungström Dag sedan
Grym video och analys! Applåder
Gustav Carlsson
Gustav Carlsson 2 dagar sedan
Jimmie och Janne podcast, jag hade varit ett fan
Anders Winald
Anders Winald 2 dagar sedan
Roligt makt-knep: Bjud hem två gäster. De tar av skorna (hyfs). Väl i "sändning" har visst en på sig skor, vilket får de andra att se lite mer oseriösa ut.
Alice Lund
Alice Lund Dag sedan
Eller så framstår den utan skor som folklig och avslappnad.
KnugN AvSverige
KnugN AvSverige 2 dagar sedan
Vem röstar jag på för att utopin som målas upp av deras värderingar och lösningar ska bli sanning?
Karl Bäckström
Karl Bäckström 2 dagar sedan
Som utbildad på doktorsnivå inom bla. matematik är det trevligt att höra att förståelse finns för, och utmärkt att du förklarar så väl, att korrelation och kausalitet skiljer sig fundamentalt från varandra. Tyvärr är den allmäna uppfattningen motsatsen, till och med i en nyligen publicerad rapport från centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, i vilken en slutsats är att inkomstnivå både påverkar och förklarar dödsrisk i covid, trots att deras empiriska data endast påvisade en korrelation. Denna slutsats citerades självfallet flitigt av våran statsfinansierade media under föregående vecka. Även om vi egentligen inte har tillräckligt mycket data för att dra några signifikant säkra slutsatser från den, så kan man ändå spekulera kring gemensamma bakomliggande faktorer, tex Ålder, som både påverkar din inkomst (e.g. fattigpensionärer) och din dödsrisk, rent biologiskt. Alltså, ett jättebra inslag i ditt annars suveräna folkbildningsprojekt @henrik, och jag önskar bara att du belyser detta ännu mer i framtida krönikor, förslagsvis tillsammans med ett litet diagram över olika företeelser (tex klassiska exemplet brottsvåg vs glassförsäljning) samt ett par förslag på gemensamma bakomliggande kausala orsaker (tex vädret) som demonstrerar deras samband med pilar som motsvarar kausalitet resp. korrelation. För jag tror att det är absolut nödvändigt att allmänheten får en djupare förståelse kring detta för att bryta de samhällstrender vi ser i dag, genom mer igenomtänkta och informerade röstplaceringar. Återigen tack @henrik, väntar ivrigt på nästa video! PS. Allmänt tips: Glöm inte be chefen om löneökning i god tid inför ev julresor, eftersom högre inkomst avsevärt minskar dödsrisken av covid utifall att du blir smittad.
welcometomoonbar
welcometomoonbar 2 dagar sedan
J-E tjatar återkommande om att han inte vill ha ett Sverige med en massa fattigpensionärer som jobbat hårt under sina arbetsliv...och ändå så är han uttryckligen för ett väldigt högt skattetryck "så länge skatten bara läggs där den ska". Med ett väldigt lågt skattetryck samt en avreglerad och mer konkurrensutsatt (dvs billigare) äldrevård så hade vi haft färre fattigpensionärer i det här landet som slapp vara beroende av staten överhuvudtaget. I stort sett ingen låginkomsttagare hade blivit fattigpensionär då. Visst, de som är för sjuka för att ens kunna arbeta hade givetvis riskerat att bli fattigpensionärer ändå...men fokusera då specifikt på dem istället (och då givetvis bara de egna medborgarna). Låt dem antingen få hjälp från välgörenhet, eller se till att sjukersättningen övergår till en trygg pension om än inte så hög. J-E hade sannolikt valt det senare, och jag är helt okej med det - så länge han bara går med på att även låginkomsttagare ska få betala så lite skatt att de själva faktiskt kan ha råd med sin egen pension bara de själva pensionssparar tillräckligt ansvarsfullt. Visst kan facket förhandla om tillräckligt skäliga löner för att det ska vara möjligt, men ju lägre skattetryck desto lägre behöver dessutom lägstalönerna vara för att ändå vara skäliga. Och nej, lösningen är inte mer progressiv beskattning, för det sätter Lafferkurvan naturligt stopp för så att det leder till FÄRRE skatteintäkter, färre högutbildade, färre arbetstillfällen och dessutom leder det till lägre löner för arbetarna. Välfärden ska bara förbehållas de som absolut inte kan säkra sin egen ekonomiska trygghet - för de som kan det så ska staten snarare enbart vara en nattväktarstat (även om de fortfarande får betala skatt till de som verkligen behöver välfärd). Vi ska INTE sträva efter att fler människor blir beroende av välfärdsstaten än absolut nödvändigt. Schweiz har löst detta utmärkt. De har väldigt låga skatter och ändå nästan inga fattigpensionärer alls.
alex johansson
alex johansson 2 dagar sedan
Mycket bra insats av Henrik Jönsson i SVTs humorsång. För 1300kr så fick Jönsson bra reklam på en stor kanal. Libertarianen lever i en fin symbios med dom han fruktar :) Kul att se att dom blivit kömpisar igen :P
Thomas Karlsson
Thomas Karlsson 2 dagar sedan
Kommer ihåg på 80-talet när jag fick slutbetyg i högstadiet och hade blivit lovad en 4:a i ett ämne men i mitt betyg stod det en 3:a. Sökte upp läraren som berättade att han satte betyg efter en idealkurva som skulle landa i ett visst snitt för varje klass och att min 4:a skulle kullkasta den föreskrivna distributionen för min klass... Kommer ihåg hur kinderna hettade av indignation - men jag var uppfostrad i att inte ställa till problem så jag accepterade och gick därifrån. Till denna dag stör det mig...
Peter Storm
Peter Storm 2 dagar sedan
Det är verkligen skönt att här få faktabaserad information som motgift mot den desinformation som SVT ägnar sig åt att sprida på statens uppdrag. Det är också skönt att se allt fler svenskar tar del av Henriks produktioner och allt färre av SVTs. Det kanske trots allt finns ett ljus i slutet av tunneln.
welcometomoonbar
welcometomoonbar 2 dagar sedan
Om J-E tror att Annie Lööf är libertarian så är han ärligt talat pantad. Annie Lööf är socialliberal, vilket egentligen bara är en omskrivning av socialdemokrat. Därför är Centerpartiet exakt lika postmodernt 68-vänster som Socialdemokraterna idag. Libertarian är att ställa upp på Henrik Jönssons ÅTSKILLIGA totalsågningar av bl a Annie Lööf. En libertarian stödjer ALDRIG bidragsinvandring eller höga bensinskatter, en libertarian tar ALLTID brottsoffers upprättelse på absolut största allvar. En libertarian säger aldrig någonsin nej till kärnkraft som Annie Lööf. En libertarian kan inte ens stödja EU-medlemskapet då libertarianen gör milsvid skillnad på frivillig globalisering och påtvingande globalism. Libertarian är att med dagens mått som allra minst (egentligen längre än så, men med hänsyn till vad som idag är politiskt gångbart) sträva efter att ha det mycket mer som i Schweiz, Liechtenstein och Republikanska städer/delstater i USA (som för övrigt har betydligt billigare sjukförsäkringar och betydligt färre dödsskjutningar än där Demokraterna styr, innan J-E kontrar med den klassiska nidbilden av USA som om allt vore likadant överallt i denna megafederation).
Andreas Barås
Andreas Barås 2 dagar sedan
Hej! Tack för din medverkan i SVT Nyheter-videon! Vår tids "We are the world". Gav mig hopp!
Peter Rosqvist
Peter Rosqvist 2 dagar sedan
Så, jag är alltså både en produkt och ett offer av ett socialdemokratiskt socialt experiment? Och kan förmodligen tacka de där Myrdalarna för detta! Och Palme, som en tid var utbilningsminister. Hujedamig! Får den rödgrönblåa sörjan fortsatt förtroende att styra efter 2022 lär Sverige vara förlorat. Rösta rätt - inte rött!
M O
M O 2 dagar sedan
Nwo 2030
Ingrid Arvidsson
Ingrid Arvidsson 2 dagar sedan
Ska alla vara och hamna i samma mentala tillstånd. Vänstern som tycker de är medmänskliga, som inte gör annat än en oproduktiv gökunge samling. Det är den nivån ni tycker är bra och utvecklande för alla. J-a bra att alla som fungerar ska ta hand om alla dysfunktionella, så dysfunktionella får göra sig hörda och styra detta landet, är det så ni vill ha det. Tänk på konsekvenserna av vad ni önskar och vill ha. Inte många som klarar det uppenbarligen. Ser ni framemot att slippa era pensioner efter ett strävsamt arbetsliv för att bara den gruppen ska vara jämställd med migrationen, typ. Och dela med sig. Och Reinfeldt som tycker att svenskar kan fördummas i sina böcker, han tycker att det är bra att dysfunktionella jublar när det ska röstas. En skock lögnare är vad dom ärdet.
Ingrid Arvidsson
Ingrid Arvidsson 2 dagar sedan
Sluta med domdags tänkande anklagelser. Snacka om påhittat ideolisk social omtanke. Jag menar att social kompetens bara handlar om skvaller, modetrender och sensationer. Ska det vara bättre att styra folk med detta, än att poliser har fullt upp med kriminella lagbrytare. Akademiska borde mer än skämmas att de vågar blotta hur dom tänker. Det börjar med tvåsamhet, sedan påtryckningar för att invärvning i likadant tänk. Stackars mobbare. Sverige behöver någon som vill försvara mig från sådant här översitteri. Så många härskare. Förslagen på destruktivitet överträffar er själva i akademiska tänket. Det finns sanningar. Och TACK för att dessa uppenbaras, trots allt motstånd.
Ingrid Arvidsson
Ingrid Arvidsson 2 dagar sedan
Ingen militär, ingen polis = inbördeskrig och knivmord, skottlossningar. Så billigt, grotttänkande. Stannar pengarna kvar eller ska dom gå till maffiaknark.